In de vorige eeuw werd marihuana zo goed als verbannen uit het dagelijkse leven. Marihuana werd aanzien als een drug boven een grondstof of een geneesmiddel. Nochtans kent marihuana een zeer lange geschiedenis waarin de groene plant zijn nut heeft bewezen.

Onderstaande infographic komt van MedReleaf en laat zien hoe marihuana doorheen de geschiedenis veelvuldig werd gebruikt.

4000 voor Christus: marihuana is een van de ‘5 granen’ van China.

2737 voor Christus: eerste gedocumenteerd medisch gebruik van cannabis. Keizer Shen-Nung erkent cannabis voor de behandeling tegen meer dan 100 ziektes zoals reuma en malaria.

2000 – 1400 voor Christus: Noord-Europeanen gebruiken marihuana in stoombaden en bij verbrandingsrituelen.

2000 – 1000 voor Christus: Cannabis wordt omschreven als ‘een bron van geluk’, een ‘geluksgever’ een ‘brenger van vrijheid’ in religieuze Hindu-teksten.

2000 – 1000 voor Christus: marihuana wordt gebruikt in de behandeling tegen epilepsie, bronchitis en angst.

1150 voor Christus: Op papyrus uit Egypte staat dat cannabis kan worden gebruikt tegen ontstekingen.

1213 voor Christus: Er worden cannabispollen gevonden bij de mummie van Ramesses II.

450 – 200 voor Christus: Marihuana wordt gebruikt tegen tand- en oorpijn in het Grieks-Romeinse rijk. Vrouwen gebruiken de plant om de pijn na een bevalling te verlichten.

Ook na de geboorte van Christus zijn er nog veel gedocumenteerde periodes waarin marihuana een belangrijke rol speelde in de maatschappij. Zelfs Napoleon haalde marihuana van Egypte naar Frankrijk.

Maar in 1914 werd het gebruik van marihuana in de VS aanzien als een illegale activiteit onder de Harrison Narcotics Tax Act. Pas begin deze eeuw is de hernieuwde legalisering van marihuana aan de gang. Als de geschiedenis enige raadgever mag zijn, kan dit opnieuw een lange tijd aanhouden.

Courtesy of: Visual Capitalist
Foto Credit: Wikimedia Commons

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.