Mark Cuban sliep ooit op een kamer met 5 kameraden, reed rond in een oude rammelkar en leefde op macaroni met kaas. Nu is hij miljardair en eigenaar van de Dallas Mavericks, de rijkste sportclub ter wereld. Volgen Cuban is het gemakkelijk om miljonair te worden, met de juiste mind-set. Iedereen kan er in slagen.

Cuban is naast de eigenaar van de rijkste sportclub ter wereld ook een bekend gezicht in het populaire Amerikaanse Shark Tank, waar hij jonge ondernemers advies geeft en helpt met investeringen.

De miljardair haalde de mosterd in een boek genaamd ‘How to retire at 35”. Het idee van dit boek is dat je zo snel mogelijk $1 miljoen moet sparen en leven als een student. Op die manier kan je zeer vroeg op pensioen gaan.

Maar om dat te realiseren, heb je wel de juiste mind-set nodig.

“I did things like having five roommates and living off of macaroni and cheese, and I was very, very frugal. I had the worst possible car — those types of things.” – Mark Cuban.

De mind-set om miljonair te worden bestaat voornamelijk uit 2 dingen …

Doorzettingskracht

Cuban reed meestal rond in een oude rammelkar als auto, maar hij was vastbesloten om iedere dollar te sparen die hij kon. Hij verdiende miljoenen en via de verkoop van zijn eigen bedrijf werd uiteindelijk miljardair.

De sleutel tot succes is minder geld uitgeven dan je verdient, en het verschil beleggen/investeren.

Samengestelde magie

‘Je moet een manier vinden om te investeren zonder veel risico, maar met voldoende rendement’. Op die manier zal je vermogen jaar na jaar groeien waarbij het op een bepaald punt sneller en sneller groeit dankzij de kracht van samengestelde rente.

Conclusie

Volgens Mark Cuban is het niet eenvoudig om miljonair te worden, maar het is wel iets dat iedereen kan waarmaken.

“You can start to make good things happen. I think that’s possible for everybody. I’m not saying that it’s easy, particularly if you have a family, but if you can find that discipline, then you can save.”

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock