Als we het verleden als maatstaf kunnen gebruiken voor het voorspellen van de toekomst, dan zit het de komende handelsweken wel goed. Een 70-jarig onderzoeksmodel voorspelt namelijk verder stijgende beurskoersen voor Wall Street. En dat is te danken aan de imposante beursrally die tot nu toe dit jaar gerealiseerd werd.

De wereldwijde beurzen kennen tot nu toe een fantastisch beursjaar. Zo noteert Wall Street op dit moment ruim 20% hoger dan de slotstand van 2018. En als we de kenners mogen geloven is er nog ruimte voor een verdere beursstijging.

Kans op eindejaarsrally lijkt dit jaar extra groot te zijn

Uit onderzoek van Dow Jones Data Group blijkt dat Wall Street tijdens de laatste twee maanden van het jaar mag rekenen op een verdere koersstijging. Sinds het jaar 1950 wisten de Dow Jones en de S&P 500 index tijdens de laatste twee maanden van het jaar telkens in waarde te stijgen indien er tot en met oktober sprake was van een jaarstijging van minstens 15%. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de Dow Jones index in dat geval gemiddeld tijdens de laatste handelsweken van het jaar met 5,55% in waarde weet te stijgen.

Wat dat betreft lijken beleggers dit jaar extra reden te hebben om zich voor te bereiden op een eindejaarsrally. Het verleden voorspelt in ieder geval veel goeds.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS