Tijdens de afgelopen jaren zijn Europese aandelen steeds verder uit de gratie geraakt. En dat heeft met name te maken met de ‘underperformance’ van Europese aandelen in vergelijking met Amerikaanse aandelen. Toch kan daar in de nabije toekomst verandering in gaan komen. Europese aandelen lijken namelijk over voldoende potentieel te beschikken.

Amerikaanse aandelen wisten tijdens de afgelopen jaren telkens de show te stelen. Aandelen als Apple, Facebook, Netflix, Amazon en Tesla wisten hoge ogen te gooien op Wall Street. Volgens analisten zijn de ‘sexy’ aandelen met name in de VS te vinden. Mede daarom wist Wall Street tijdens de afgelopen jaren ook elk jaar beter te presteren dan de Stoxx 600 index.

Europese aandelen zien er koopwaardig uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is de grafiek van de Stoxx 600 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Europese index al sinds het jaar 2015 geconfronteerd werd met een stevige weerstandslijn. Tijdens de afgelopen twee beursweken is deze weerstandslijn echter gebroken en dat betekent goed nieuws voor Europese aandelen.

Binnen de technische wereld wordt er nu gesproken over een ‘opwaartse uitbraak’. En normaliter weet een dergelijke uitbraak een nieuwe beursrally in gang te zetten. Wat dat betreft is dit wellicht hét moment om terug te keren naar Europese aandelen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS