De Amerikaanse aandelenmarkten zitten nu al sinds midden mei opnieuw in een positieve sfeer. Dat is duidelijk merkbaar aan de appetijt onder beleggers voor risicovolle technologie- en groeiaandelen. Ook de ‘meme stocks’ zijn weer erg in trek. Het aandeel van de bioscoopketen AMC maakte woensdag een sprong van maar liefst 95 procent.

De rally van het aandeel werd ingezet op 21 mei, toen noteerde het nog aan 12 dollar. Ondertussen noteert het aandeel bijna 420 procent hoger aan 62,55 dollar. Woensdag alleen al was er een stijging van 95 procent. Nabeurs bleef het aandeel stijgen tot zelfs 20 procent.

Woensdag tikte het aandeel van AMC zelfs een piek aan van 72,62 dollar. Dat is ruim boven het vorige intraday record van 36,72 dollar. De handel werd op woensdag enkele keren onderbroken omdat het aandeel enkele keren met meer dan 100 procent steeg. Op het einde van de handelsdag werden er maar liefst 710 miljoen aandelen van AMC verhandeld.

Reddit

Vooral particuliere beleggers zitten achter de harde stijging van AMC. Reddit-beleggers van WallStreetBets zijn weer volop aan het posten over hun posities in de bioscoopketen met de daarbij horende vermeldingen van hun recente winsten die ze behaald hebben.

Langs de zijde van de bioscoopketen AMC komt er ook actie. Ze willen namelijk een initiatief op poten zetten waarbij ze gratis popcorn en andere voordelen willen aanbieden aan hun vastberaden beleggers die aandelen bezitten en nog niet hebben verkocht, de zogenaamde ‘diamond hands’. Wat de voorwaarden precies zijn, is nog onduidelijk.

Ook andere populaire ‘Reddit-aandelen’ lijken opnieuw in trek te zijn. BlackBerry maakte een sprong van 32 procent en noteerde nabeurs ook een flink pak hoger. GameStop zit al eventjes opnieuw in een opwaartse trend en noteerde woensdag 13,34 procent hoger.

Bronnen: CNBC

Foto: Brecht Bug – Flickr – CC BY-NC-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>