Het moederbedrijf van Facebook, Meta Platform, heeft gisteren nabeurs hun kwartaalrapport gepubliceerd. Gezien het aandeel erna met 22 procent onderuit ging, kunnen we dus concluderen dat de resultaten in Q3 zeer teleurstellend waren. Meta’s omzet daalde van 28,82 miljard dollar in Q2 naar 27,71 miljard dollar in Q3. Ze overtroffen echter wel de verwachtingen.

Het zit niet mee voor Meta, het aandeel is dit jaar al met 61,65 procent gedaald. De rit naar beneden werd in gang gezet omdat het aantal gebruikers daalde begin dit jaar. Het neerwaartse momentum werd in stand gehouden door een dalende omzet, kwartaal per kwartaal. Dat is ook niet anders voor Q3, er werd meer dan 1 miljard dollar minder omzet gedraaid dan in Q2.

Tijdens het derde kwartaal werd er 27,71 miljard omzet gedraaid, minder dan vorig kwartaal, echter wel meer dan de 27,38 miljard dollar die analisten hadden voorspeld. Het aantal maandelijks actieve gebruikers nam toe van 2,93 miljard tijdens het tweede kwartaal naar 2,94 miljard gebruikers. Analisten voorspelden ‘slechts’ 2,94 miljard gebruikers.

Vooruitzichten

Meta heeft last van minder activiteiten omtrent hun ad-beleid, uitdagingen omtrent Apple’s iOs privacy update en verhoogde concurrentie van TikTok. Dit alles zorgt ervoor dat Meta nu al twee kwartalen op rij minder omzet draait. Men verwacht dat ook het vierde kwartaal geen verandering zal brengen. Meta zelf verwacht een omzet van 30 tot 32,5 miljard te draaien.

Hoewel de koersevolutie er niet zo positief uitziet, en de kwartaalrapporten teleurstellen, blijven enkele analisten positief over het aandeel. Gezien de huidige notering, doen er zich zeer goede koopkansen voor. Meta is en blijft een cashkoe met een koers-winstverhouding van 10 tot 11. Daarenboven zijn het nu mindere tijden voor zo goed als alle bedrijven wereldwijd.

Bronnen: Jonathan Vanian – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickr CC BY 4.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger