Het aandeel van GPU-producent Nvidia heeft het wat lastig op de financiële markten als gevolg van de zwakte die er momenteel heerst op de cryptomarkt. De interesse in digitale munten en minen zit op een laag pitje en dat merkt Nvidia aan de verkoop van hun grafische kaarten.

De daling van het aandeel werd veroorzaakt door de aankondiging van de verwachtingen voor het derde kwartaal. Die zullen in de lijn der verwachtingen liggen op basis van de resultaten van het tweede kwartaal, namelijk een verminderde omzet omwille van crash op de cryptomarkt.

De donkere periode op de cryptomarkt zorgt er namelijk voor dat er minder interesse is in digitale munten en dus gaan mensen en bedrijven minder minen. Het is deze activiteit waar Nvidia in 2017 en begin 2018 van heeft geprofiteerd omdat GPU-mining het meest efficiënt is. Het aandeel daalde met bijna vijf procent nabeurs maar sloot de handelsdag af aan 257,44 dollar.

Ze voorspellen een omzet voor het derde kwartaal tussen de 3,19 en 3,32 miljard dollar, dat cijfer is lager dan de eerdere voorspelling van 3,34 miljard dollar. Nvidia rapporteerde dat de ‘crypto mining’-verkopen in het tweede kwartaal waren afgenomen, die trend zal zich wellicht verderzetten.

Gaming

Maar langs de andere kant zal het bedrijf blijven profiteren van de groeiende gaming-industrie, aldus analisten van FactSet. De omzet inzake gaming zal naar verwachting met 47 procent toenemen tot 1,75 miljard dollar op jaarbasis, terwijl de inkomsten uit datacenters naar verwachting zullen groeien met 78 procent tot 740 miljoen dollar.

Nvidia kondigde ook aan dat ze in het vierde kwartaal nieuwe grafische kaarten op de markt zullen brengen. De nieuwe kaarten zullen werken op basis van de Turing architectuur, de opvolger van de huidige Pascal-modellen. Het aandeel heeft momenteel een jaarrendement van 35 procent.

Bronnen: Coin Telegraph, CNBC

Foto: Bagogames – Flickr – CC BY 2.0