Het gaat hard voor het aandeel van tradingplatform Robinhood. Vorige week donderdag vond de IPO plaats met een startprijs van 38 dollar per aandeel. Bij opening ging het aandeel 8 procent onderuit en eindigde op 34 dollar. Op het moment van schrijven noteert het aandeel aan 70,39 dollar, een stijging van 100 procent op een week tijd.

De wilde rit voor het aandeel van Robinhood kende woensdag een sterk gevolg. Het aandeel eindigde de handelsdag aan 50 procent in het groen. Op een bepaald moment in de middag was er zelfs sprake van een stijging van 81 procent. De totale stijging voor deze week bedraagt tot nu toe 100 procent, niet slecht voor een aandeel dat nog geen week verhandelbaar is.

Een heel ander beeld dan op de allereerste handelsdag tijdens de IPO. Toen ging het aandeel 8 procent onderuit. Dat het aandeel nu zo hard aan het stijgen is, zou te maken kunnen hebben met ARK Invest. Het investeringsbedrijf van Cathie Wood kocht dinsdag 89.622 aandelen van Robinhood voor een slordige 4,2 miljoen dollar. John Heagerty, analist bij Atlantic Equities, is wat sceptisch over de plotse stijging en vreest dat het institutionele investeerders afschrikt.

It looks like ARK Investments took a big stake and it would seem as though the retail traders are getting involved as well. It’s not normal for a stock of that size to move quite that quickly. I think it would deter institutional investors.

Meme stocks

Er is heel wat te doen geweest omtrent Robinhood, vooral omdat de app massaal werd/wordt gebruikt door de WallStreetBets investeerders van Reddit. Robindhood CEO en medeoprichter Vlad Tenev verdedigt individuele beleggers die investeren in ‘meme stocks’. Dit geeft volgens hem bedrijven toegang tot kapitaal die ze anders niet zouden hebben.

You’re seeing [meme stocks] also get resources that allow them to hire really good management teams, in some cases, and then build for the future.

Hoe het aandeel van Robinhood verder zal evolueren, dat is uiteraard koffiedik kijken. Marktkenners zijn van mening dat het momentum nog een tijdje kan aanhouden echter is voorzichtigheid toch geboden gezien het huidige marktklimaat en sentiment.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch – CCNULLCC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>