Het aandeel van Tesla is bezig aan een ongeziene rally op de aandelenmarkten. De stijging van de afgelopen maanden heeft het aandeel naar 1.600 dollar per stuk gebracht. Beleggers zijn klaarblijkelijk zeer enthousiast en hebben er alle vertrouwen in. Maar niet iedereen ziet het goed komen, sommige analisten verwachten namelijk een omgekeerd effect vanaf het vierde kwartaal. Een koersdoel van 300 dollar verraadt hoe pessimistisch sommigen zijn.

Bijna 1.600 dollar per aandeel, een ongeziene evolutie van de koers. Op een half jaar tijd is de waarde van het aandeel gestegen met 290 procent. Hoe lang zal de rally nog standhouden? Sommige analisten vermoeden dat het wellicht goed is om winst te nemen vermits ze verwachten dat het aandeel van Tesla in het vierde kwartaal opnieuw zal gaan kelderen.

Groeiverhaal

Brian Johnson, analist bij Barclays, trekt Tesla in twijfel en ziet verschillende fouten in het groeiverhaal van de autobouwer. Hij plakte in februari al een koersdoel van 300 dollar op het aandeel en houdt dit nog altijd aan. Een vreemde beslissing gezien het bedrijf tijdens het tweede kwartaal de verwachtingen van een heleboel analisten wist te overtreffen.

At some point we think that the growth narrative could come undone. That will be perhaps closer to second half or 4Q when it becomes apparent that Model Y might be cannibalizing Model 3 sales and when we see just what the run rate of demand for Model 3 really is.

Johnson verwacht niet dat zijn koersdoel dit jaar bereikt zal worden, daarvoor moet het aandeel wel heel erg hard dalen. Maar dat het aandeel tijdens het vierde kwartaal een flink pak van zijn waarde zal verliezen, daar twijfelt hij niet aan. De beloofde 500.000 leveringen dit jaar gaan volgens hem niet gehaald worden. Op dit moment zijn er ‘slechts’ 179.387 voertuigen geleverd.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikist

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger