Het succes van Fortnite in de gamingwereld is ongezien. Miljoenen mensen wereldwijd spelen dagelijks hun potjes Fortnite. Ondanks dat Fortnite een gratis spel is, levert het honderden miljoen omzet per maand op voor de makers, Epic Games. Beleggen in Epic Games gaat echter niet rechtstreeks, maar er zijn ook andere bedrijven die profiteren van het succes, waaronder Turtle Beach.

Turtle Beach is een van de bedrijven die mee surft op het succes van Fortnite. De producent van headsets zag zijn beurskoers dan ook exploderen de afgelopen maanden. Diegene die het spel kennen en spelen, weten dat je Fortnite amper of niet kan spelen zonder headset. En Turtle Beach is een van de populairste headsetproducenten op de markt.

1 + 1 = 3 in dit geval.

Het effect van Fortnite op Turtle Beach is fenomenaal. Waar de omzet vorig jaar nog daalde met 14% zag Turtle Beach in het eerste kwartaal van 2018 de omzet stijgen met 184%! Op 6 augustus komt het bedrijf met de resultaten van het 2e kwartaal. Wanneer Turtle Beach het succes van Fortnite volgt, zullen deze ongetwijfeld ook weer een fenomenale groei laten zien.

Turtle Beach steeg dit jaar al meer dan 1.200%

Na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal, steeg het aandeel van $6 naar $16. Momenteel noteert HEAR (de ticker van Turtle Beach) rond $27. Sinds begin dit jaar steeg het aandeel al meer dan 1.200%.

Let wel op, Turtle Beach is nog steeds een smallcap-aandeel met een marktwaarde van minder dan $400 miljoen. Het bedrijf is nog niet winstgevend en noteerde in 2013 zelfs nog in de buurt van $90 waarna het terugviel tot onder $2 eind vorig jaar.

Turtle Beach is marktleider in zijn segment en winstgevendheid is op komst. Fortnite geeft het bedrijf een stevige duw in de rug die het nodig had. Turtle Beach is een van de bedrijven waardoor je onrechtstreeks kan beleggen in Fortnite. Anderen vind je hier.

Bron: C.W.

Foto Credit: Flickr