Op dit moment hebben we te maken met een van de langste stierenmarkten uit de totale beursgeschiedenis. De meeste wereldwijde indices zijn tijdens de afgelopen jaren exponentieel in waarde gestegen. Dit heeft geleid tot een zeldzame overwaardering.

Volgens de meeste analisten en economen lopen de aandelenmarkten normaliter voor op de reële economie. Zo wisten de meeste indices in het jaar 2009 een stevige bodem neer te zetten terwijl de wereldeconomie nog enkele jaren geteisterd werd door een strenge recessie.

Zien we een herhaling van de internetzeepbel?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat de totale Amerikaanse marktkapitalisatie 143% bedraagt van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Voor het laatst hadden we rond het uitbreken van de internetzeepbel te maken met een dergelijke zware overwaardering.

Toch is dit geen enkele garantie voor dalende beurskoersen. Deze overwaardering zou immers nog verder kunnen toenemen alvorens we te maken krijgen met een crash. De vraag is of het verstandig is om tegen de huidige prijs nog aandelen in te kopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)