Warren Buffett moeten we jullie niet meer voorstellen. Hij is een van de grootste beleggers ooit. Hij weet als geen ander hoe je ondergewaardeerde bedrijven kan vinden. Of bedrijven met een competitief voordeel voor de toekomst. En Buffett denkt altijd op de lange termijn. Maar het tijdperk van stoffige aandelen, lijkt achter de rug bij ’s werelds 3e rijkste man. De laatste jaren weet hij af en toe beleggers nog te verrassen.

Zo begon hij 2 jaar geleden (op aanraden van zijn luitenants, Todd Combs en Ted Weschler) aandelen Apple te kopen. Nu is Apple zijn grootste holding.

Recent kocht Berkshire Hathaway dan weer 14 miljoen aandelen van StoneCo, een Braziliaans FinTech bedrijf.

Berkshire Hathaway betaalde daar 340 miljoen dollar voor of 24 dollar per aandeel.

Maar het leuke aan de beurs, en dan vooral beurscorrecties, is dat jij als kleine belegger met momenten de kans krijgt om de aandelen van ’s werelds beste beleggers te kopen aan een beurskoers die lager ligt dan wat de beursgoeroes zelf betaald hebben.

Bij Apple was dat (heel eventjes) het geval, en dat is nu ook (heel eventjes?) het geval bij StoneCo.

Na een succesvolle IPO steeg StoneCo tot boven 30 dollar, maar de recente daling op de beurs en de uitverkoop van technologieaandelen zorgde ervoor dat het aandeel nu onder de aankoopkoers van Berkshire Hathaway noteert.

Buffett belegt steeds meer in technologie

Maar Buffett verraste afgelopen kwartaal niet alleen met dit Braziliaans Fintech-bedrijf. Het kocht ook ruim 41 miljoen aandelen Oracle. Een investering van ruim 2 miljard dollar.

Berkshire Hathaway betaalde een gemiddelde aankoopprijs van 51,56 dollar.

Oracle noteert door de correctie onder de aankoopkoers van Buffett.

De analisten van Value Jagers schreven overigens in maart van dit jaar nog een blog waarin ze uitlegden waarom Oracle wel eens de nieuwe Microsoft kan worden. Buffett moet het gelezen hebben 😉

Vaak zie je dat beursgoeroes gelijk hebben op lange termijn, maar dat gewone beleggers tijdelijk al eens de kans krijgt om deze aandelen te kopen aan een koers die lager ligt.

De huidige correctie biedt daar de perfecte mogelijkheid voor.

Bron: Nieuwsbrief Inside Value

Foto Credit: Flickr/Fortune Live Media