De beurzen in Azië-Pacific doen het behoorlijk goed nadat beleggers en investeerders hebben vernomen dat de economische data uit China beter is dan verwacht. Er was de afgelopen tijd wat onzekerheid en twijfel op de beurzen omwille van de verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Maar nu blijkt dat de Chinese economie ‘goed’ draait, kiezen de beurzen een bepaalde richting.

Beleggers die met hun kapitaal in Azië-Pacific zitten, zullen wellicht opgetogen en opgelucht zijn. Het sentiment op deze beurzen is behoorlijk positief nadat de Chinese economische data beter is dan men initieel had verwacht. Vooral in Japan veren de beurzen op.

De Japanse Nikkei ging op maandag met 2,24 procent de hoogte in. Ook in Zuid-Korea wist de Topix te stijgen met 1,78 procent. De positieve beursdag was nodig nadat de indexen vrijdag rake klappen kregen. De Nikkei tuimelde eind vorige week met 3 procent naar beneden. De stijging voldoet niet om de schade te herstellen maar het is een goed begin van de week.

PMI en spanningen

De reden waarom de beursweek goed van start is gegaan, heeft te maken met de positieve PMI cijfers van China. De bedrijfsactiviteiten voor de maand juli hebben de verwachtingen van analisten ruimschoots overtroffen. De Purchasing Managers Index is niet gestegen naar 51.3 maar wel naar 52.8 punten. Dit signaleert is forse toename en groei van de bedrijfsactiviteiten.

Op dit moment zijn de signalen gemengd voor beleggers en investeerders en weten ze eigenlijk niet goed wat doen. Enerzijds heb je de Chinese economie die aan het herstellen is. Anderzijds zijn er de verhoogde spanningen tussen China en de Verenigde Staten van Amerika.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!