Uit onderzoek blijkt dat een teleurstellende beursperiode is aangebroken. Normaliter weten de aandelenmarkten immers niet in waarde te stijgen tijdens de beursperiode augustus-september. Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst, maar beleggers doen er verstandig aan om dit onderzoek in de gaten te houden.

Tijdens de afgelopen handelsweek was er een duidelijk verschil waarneembaar tussen de Europese en Amerikaanse beurzen. Terwijl de Europese beurzen geconfronteerd werden met een beursdaling, wisten de Amerikaanse beurzen in het groen de handelsweek af te sluiten. Dit was in het bijzonder te danken aan de goede kwartaalcijfers van Apple, Facebook en Amazon. Met name Apple wist in positieve zin te verrassen.

Nemen de stieren een zomerpauze?

Uit onderzoek blijkt echter dat beleggers rekening moeten houden met een tijdelijk einde van de beursrally. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien geen winst weet te realiseren tijdens de beursperiode augustus-september (sinds het jaar 1985 gemeten).

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de stieren op de laatste benen lopen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar