De S&P 500 kan zowaar terugkeren naar zijn recordkoers tegen begin volgend jaar als ze in de Verenigde Staten van Amerika slagen in hun opzet om het coronavirus te stoppen. Als dit dan ook nog eens wordt gecombineerd met een fiscale stimulus om de economische impact te verzachten, dan kan het heel snel gaan op de Amerikaanse beurzen.

Dubravko Lakos-Bujas schreef in een nota naar zijn klanten dat hij verwacht dat de S&P 500 de 3.400 punten gaat aantikken begin 2021. Dat zou betekenen dat de S&P 500 zijn recordkoers van 3.386 punten van 19 februari zou verbreken. Is dit wel een haalbare kaart?

Op 12 maart daalde de S&P 500 richting ‘bear market’, een historisch moment want hierdoor kwam de langste ‘bull market’ aller tijden ten einde. De reden hiervoor had uiteraard te maken met de verspreiding van het coronavirus en de impact op de wereldeconomie.

Acknowledging that equity markets are now down 30-50% from their recent highs, and that investor positioning has become increasingly favorable, we see an asymmetrical return profile for equities with upside significantly higher than downside over the next year.

Stimulus

Het Witte Huis heeft het momenteel over een stimulus van 1 biljoen dollar om de impact van het coronavirus te counteren en de economie te stimuleren. Er is zelfs sprake van direct geld uit te delen aan kinderen en volwassenen, goed voor een totaal van 500 miljard dollar.

Aggressive fiscal policy needs to be undertaken immediately. Failure to pass such measures would likely result in a broader capitulation of equities including the heavyweight momentum stocks.

Deze stappen zijn cruciaal om de negatieve impact op de Amerikaanse economie te verzachten. Net zoals elders ter wereld, heeft het coronavirus er ook voor gezorgd dat mensen thuis moeten blijven waardoor bedrijven niet aan de volle 100 procent draaien.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>