De economische impact van COVID-19 op de Duitse economie is enorm, in de negatieve zin weliswaar. Om dit probleem aan te pakken, is De Duitse overheid een pakketje stimuleringsmaatregelen aan het voorbereiden om de economie te ondersteunen. Het pakketje zou gaan over 156 miljard euro aan nieuwe leningen en 200 miljard euro aan nieuwe schulden.

Overheden wereldwijd nemen maatregelen om hun economie te ondersteunen in deze uitdagende tijden van COVID-19. Ook Duitsland zit in hetzelfde schuitje en is bezig met het voorbereiden van een pakket maatregelen die ervoor moeten gaan zorgen dat de Duitse economie niet in een zware recessie belandt.

Om dit doel te verwezenlijken, heeft de Duitse overheid 156 miljard euro klaar staan om nieuwe leningen aan te gaan en 200 miljard euro om nieuwe schulden te maken door ze in de economie te pompen. 100 miljard zou bestemd zijn voor de publieke sector en de andere 100 miljard zou bestemd zijn voor de bedrijven. In totaal dus een stimulus van 356 miljard euro.

Groeimotor

Een belangrijke zet van de Duitsers vermits het de grootste motor is van de Europese Unie. Het is niet alleen voor hen van groot belang, maar ook voor de rest van Europa. De totale som die ze ter beschikking stellen, maakt 10 procent uit van hun bruto binnenlandse productie.

Bondskanselier Merkel zei onlangs dat ze alles zullen doen om de economische impact van het coronavirus te counteren. De stimulus zou maandag worden geactiveerd met directe ingang, volgens Merkel valt er geen tijd te verliezen en deze uitdagende tijden.

Bronnen: CNBC

Foto: Coin collection market

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>