Het gaat naar alle waarschijnlijkheid een volatiele handelsweek worden de komende 5 handelsdagen. Gezien het patroon van de afgelopen twee weken, verwachten marktkenners dat aandelen opnieuw zeer beweeglijk zullen zijn. De scherpe daling van de bitcoin draagt evenzeer bij aan de verkoop van risicovolle aandelen zoals tech- en groeiaandelen.

Zowel op de cryptomarkt als op de aandelenmarkten is het sentiment bedrukt. Bitcoin, ether en nog zovele andere cryptomunten zijn de afgelopen dagen hard gedaald. Net zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial al een ruime tijd terrein aan het verliezen zijn.

Technologieaandelen hebben het ook bijzonder lastig, echter lijken ze de afgelopen dagen te willen recht krabbelen. Maar wat CIO bij Bleakley Advisory Group Peter Boockvar opvalt, is dat de scherpe daling van de bitcoin het risicoappetijt bij beleggers en investeerders een knauw heeft gegeven. En dat komt technologie- en groeiaandelen niet ten goede.

Bitcoin is a poster child for risk appetite. It tells you the stock market is more on uneven ground, if we’re getting dragged along by bitcoin.

Bitcoin en inflatie

Boockvar benadrukt dat de stemming de komende handelsdagen bepaald zal worden door bitcoin en het inflatiecijfer. Strategen en marktkenners beweren dat er nog geen sprake is van een correctie maar dat aandelen wel nog marge hebben om dieper weg te zakken.

Barry Knapp, managing partner bij Ironsides Macroeconomics, is echter van mening dat beleggers zich teveel zorgen maken over het inflatiecijfer en de mogelijkheid dat de Federal Reserve de rentetarieven opnieuw verhoogt. Hij zei ook dat hij het niet vreemd zou vinden mochten de Amerikaanse beurzen op vrij korte termijn naar nieuwe recordkoersen stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>