Donderdag is alweer een goede beursdag voor de financiële markten wereldwijd. Dit is nu al de derde dag op rij dat de aandelen flink stijgen, zelfs nadat de Amerikaanse arbeidsmarkt veel werkloosheidsuitkeringen telde de afgelopen maand. Het lijkt er dus op dat beleggers er opnieuw vertrouwen in krijgen en willen profiteren van de lage koersen.

De Dow Jones Industrial maakte een sprong van 382 punten, oftewel een stijging van 3,58 procent. Ook de Standard & Poors 500 en de Nasdaq Composite hebben een goede beursdag, respectievelijk stijgen ze 3,13 en 2,64 procent. De positiviteit op de Europese beurzen is iets minder maar daar noteren de meeste beursindexen ook groen.

Een vreemde reactie vermits de ‘Labor Department’ donderdag aankondigde dat de werkloosheid is toegenomen tot 3,28 miljoen mensen, een record. Maar het cijfer blijkt eigenlijk nog mee te vallen, althans volgens analisten. Citigroup dacht bijvoorbeeld dat het werklozenleger zou toenemen tot 4 miljoen, een cijfer waar de realiteit voorlopig onder blijft.

We all know the pain being felt and the economic damage being caused by this damn virus but because we are so close to getting past the worst of the spread, we need to start getting creative about what the restart will look like.

2 biljoen dollar

De stijging op de Amerikaanse beurzen is er gekomen nadat de U.S. Senate unaniem goedkeurde om een stimuleringspakket van 2 biljoen dollar te activeren om de Amerikaanse economie te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Dit aanzienlijke bedrag was meer dan genoeg om beleggers en investeerders vernieuwde hoop te geven.

Dit is nu al de derde dag op rij dat de Amerikaanse beurzen stijgen, maar ze hebben nog heel wat te gaan om opnieuw hun recordniveau te bereiken. De zorgen omtrent COVID-19 en de wereldeconomie hebben flink wat teweeg gebracht op de aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>