Op de globale aandelenmarkten gaat het goed vandaag, in Europa en de Verenigde Staten van Amerika noteren de hoofdindexen overwegend donkergroen. Dan komt voornamelijk door de inspanningen die de grote internationale financiële instellingen willen doen maar ook omdat verschillende Europese landen een lichte daling van besmettingen en doden tellen.

Maandag is een overwegend positieve beursdag voor de globale aandelenmarkten. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten van Amerika kleuren de tabellen donkergroen. COVID-19 blijft de markten in een wurggreep houden, maar beleggers tonen dat ze weerbaar zijn.

Er wordt volop gezocht naar een vaccin, internationale financiële instellingen bundelen hun krachten om de economische impact te counteren en mensen volgen de maatregelen van de overheden goed op om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Stijging

Op onderstaande tabel is duidelijk zichtbaar dat beleggers maandag een ‘boost’ hebben gekregen, gemiddeld stijgen de indexen met 3 procent. In een aantal Europese landen is een dalende trend merkbaar in het aantal besmettingen en doden maar ze benadrukken dat er niet snel gejuicht mag worden. De situatie kan op elk moment weer verslechteren maar dit is alleszins een goed teken.

Ook in de Verenigde Staten trekken beleggers zich op aan het positieve nieuws uit Europa, maar uiteraard ook aan de inspanningen die wereldwijd worden genomen om de impact te minimaliseren. Hier stijgen de hoofdindexen ook bijzonder goed, het is duidelijk dat beleggers koopjes willen doen door aandelen op te pikken die momenteel laag noteren.

Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat we nu alleen maar stijgende aandelenkoersen zullen zien. Net zoals de afgelopen weken is de volatiliteit op de beurzen ontzettend hoog. Vermoedelijk zal er enkel stabiliteit op de beurzen komen als COVID-19 wereldwijd effectief onder controle is.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.com – Flickr – CC BY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>