Brazilië werd enkele jaren geleden nog gezien als een veelbelovend ‘groeiland’. Inmiddels lijkt er weinig van dit groeiland over te zijn. Al jaren heeft de Braziliaanse economie het lastig. En dat heeft ook effect gehad op de Braziliaanse beurs. Toch zouden beleggers juist nu de Braziliaanse beurs in de gaten moeten houden.

De Braziliaanse economie heeft het tijdens de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Op politiek gebied waren er de nodige problemen in het land dat voorheen als ‘groeiland’ werd bestempeld. De politieke omstandigheden hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de Braziliaanse economie in een diep zwart gat belandde.

Braziliaanse beurs beschikt over voldoende potentieel

Door de tegenvallende prestaties van de Braziliaanse economie kreeg de Braziliaanse beurs ook harde klappen te verduren. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van TweetsMillenia, is te zien dat de MSCI Brazil ETF op dit moment ongeveer 80% lager noteert dan de koers die in het jaar 2008 bereikt werd. Met andere woorden is de Braziliaanse beurs niet opgekrabbeld nadat er een einde kwam aan de financiële crisis van het jaar 2009.

Toch kan de Braziliaanse beurs juist nu kansrijk voor een belegging zijn. Zo is op de grafiek te zien dat de meerjarige steunlijn bereikt is. En deze steunlijn kan er voor zorgen dat de Braziliaanse stier precies dat zetje in de rug krijgt dat het op dit moment hard nodig heeft.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!