Wereldwijd zijn aandelen opnieuw in trek. De futures in Europa en in de Verenigde Staten van Amerika vertonen alvast veelbelovende groene cijfers. Dat heeft te maken met twee factoren die einde vorige week werden bekend gemaakt, namelijk positieve berichtgevingen over de Chinese economie en een hoopgevende JP Morgan CEO Jamie Dimon.

Amerikaanse en Chinese aandelen futures en Europese aandelen bereikten rond vrijdagmiddag een sterke ‘uptrend’ en de obligatierendementen stegen toen China na het sluiten van de markten gegevens bekendmaakte waaruit blijkt dat de bancaire kredietverlening in maart sterk steeg en dat de export in maart weer opliep. De belooft alvast voor de komende beursweek.

We are definitely seeing ‘green shoots’ and the effect of China’s monetary and fiscal stimulus.

Brendan Ahern, beheerder van de KraneShares China Internet ETF en de KraneShares MSCI China A Share ETF, is alvast optimistisch over de Chinese economie. Hoewel het sentiment nog niet zo lang geleden negatief was, ziet het plaatje er voor Chinese economie opnieuw beter uit.

Futures

Ook in Amerika zagen de koerstabellen en positief uit, beleggers hun trek in aandelen werd gestimuleerd door een hoopgevende Jamie Dimon. De CEO van JP Morgan rapporteerde beter dan verwachte cijfers en benadrukte dat de Amerikaanse economie nog jaren kan blijven groeien.

Even amid some global geopolitical uncertainty, the U.S. economy continues to grow, employment and wages are going up, inflation is moderate, financial markets are healthy and consumer and business confidence remains strong.

Het goede nieuws over de twee grootste economieën ter wereld deed niet alleen de Chinese en Amerikaanse markten heropleven, ook in Europa en Azië kregen beleggers opnieuw goede moed. Voeg daar nog eens de positieve ontwikkelingen omtrent de handelsoorlog aan toe, en het beurssentiment zit weer goed voor de komende weken.

Bronnen: CNBC

Foto: Sam Valadi – Flickr – CC BY 2.0