De wereldeconomie wordt op dit moment geconfronteerd met een lagere groei. Ondanks dat beweegt een groot gedeelte van de beurzen rond haar recordkoersen. Met andere woorden is het economische plaatje niet terug te zien in de beurskoersen. En een dergelijke trend kan nooit heel lang standhouden.

Als gevolg van het handelsbeleid van Donald Trump is de wereldhandel onder druk komen te staan. Door de toegenomen globalisering heeft zijn handelsbeleid geleid tot een economische schok in heel de wereld. Met name de exportlanden worden op dit moment zwaar getroffen. Ook de resultaten van steeds meer beursgenoteerde bedrijven komen, als gevolg van de economische onrust, onder druk te staan.

Bedrijfsresultaten ondersteunen de huidige koers niet

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Oxford Economics in samenwerking met Macrobond, is te zien dat de Amerikaanse bedrijfsresultaten (voor belasting) al langer onder druk staan. Eigenlijk is er al vijf jaar sprake van een zijwaartse trend. Gedurende diezelfde periode is de S&P 500 index fors in waarde gestegen. En als gevolg daarvan is er een gigantische ‘gap’ ontstaan tussen de bedrijfswinsten en de koers van de S&P 500 index.

Volgens diverse analisten is een dergelijke trend nooit lang houdbaar. De belastingverlagingen van Donald Trump hebben weliswaar geleid tot een hogere winst onderaan de streep, maar vóór de belastingstreep is er weinig veranderd. En dat kan op den duur nadelig zijn voor de aandelenmarkten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)