Een groot deel van de beleggers heeft geen goede herinneringen aan de maand oktober. De beursmaand oktober wordt immers vaak geassocieerd met de beurscrashes die plaatsvonden in de jaren 1929 en 1987. En verrassend genoeg kenden beide jaren een soortgelijk begin van de maand oktober als dit jaar het geval is.

De beursmaand oktober is volatiel begonnen. Tijdens de afgelopen week werden beleggers geconfronteerd met dalende beurskoersen. Tijdens het laatste deel van de week vond er echter een indrukwekkende herstelbeweging plaats. Toch kan deze herstelbeweging mogelijk slechts van korte duur zijn.

Beursmaand oktober kan dramatisch gaan verlopen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is in beeld gebracht waarom de maand oktober op de beursvloer vaak beschreven wordt als een ‘horrormaand’. Tijdens de jaren 1929 en 1987 werd de Dow Jones index in beide gevallen in oktober geconfronteerd met een daling van ruim 40%.

Opvallend genoeg lijkt de beursbeweging van dit jaar verdacht veel op de beursbewegingen die we zagen in de jaren 1929 en 1987. Tijdens beide keren begon de maand oktober behoorlijk volatiel en vond er in het begin ook nog een indrukwekkende herstelbeweging plaats. Deze herstelbeweging pas destijds echter slechts van de korte duur, want de Dow Jones index werd daarna in beide gevallen geconfronteerd met een daling van 35%.

Moeten we dit jaar opnieuw vrezen voor een beurscrash?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)