Het is een rampzalige week geweest voor Boris Johnson. Donderdagavond maakte hij zijn derde verlies als premier in drie stemmingen mee. Daarnaast diende de broer van Boris zijn ontslag in. De aanhoudende Brexit-zorgen kunnen funest zijn voor de Britse economie.

De broer van Boris Johnson, Jo Johnson, liet donderdagavond aan zijn broer weten dat hij afstand neemt van de Britse regering. Negen jaar lang heeft Jo Johnson zijn kiesdistrict Orpington vertegenwoordigd en was hij tevens staatssecretaris onder drie premiers. Via Twitter liet hij weten dat hij tijdens de afgelopen weken is verscheurd tussen loyaliteit voor zijn familie en het landsbelang. Jo wekt hiermee de suggestie dat zijn broer niet in het landsbelang handelt. In ieder geval was het de zoveelste tegenslag voor premier Johnson.

Britse economie ondervindt hinder van de Brexit

Voorlopig stevenen de Britten nog steeds af op een harde Brexit. Zo liet Boris Johnson onlangs nog weten dat hij liever dood in een greppel ligt dan dat hij om uitstel gaat vragen in Brussel. Wat dat betreft staan dus alle seinen op rood voor de Britten.

Volgens diverse economen kan de Britse economie in een diepe recessie terecht komen indien het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de EU verlaat zonder een deal. Volgens de economen van Nordea and Macrobond zal de Britse economie naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden verder verslechteren. En dat kan Boris Johnson maar beter erg serieus nemen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>