Op het moment dat de economie op volle toeren draait is dit vaak ook terug te zien aan het aantal fusies en overnames. Juist in goede tijden durven bedrijven namelijk uit te breiden. In de VS neemt het aantal fusies en overnames op dit moment in een rap tempo af. En dat kan onheil betekenen voor de aandelenmarkten.

Al enkele maanden is er een negatieve vertrouwenstrend zichtbaar bij het Amerikaanse bedrijfsleven. De Amerikaanse CEO’s raken steeds pessimistischer gestemd over de toekomst. En mede daarom worden steeds meer fusies en overnames uitgesteld. En dat kan een vroegtijdig waarschuwingssignaal zijn voor wat komen gaat.

Aantal fusies en overnames daalt naar het laagste niveau sinds 2013

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat het aantal fusies en overnames tijdens de afgelopen maand wist te dalen naar de laagste stand sinds 2013. Dit heeft enerzijds te maken met de terughoudendheid bij veel bedrijven. Anderzijds heeft het ook te maken met de dalende beurskoersen tijdens de afgelopen weken en de toegenomen onzekerheid.

Volgens analisten is het enorm belangrijk dat de stroom aan fusies en overnames door blijft gaan. De huidige trend mogen beleggers daarom ook gerust zien als een serieuze waarschuwing. Maar, de markt van fusies en overnames is vaak grillig en volatiel, dus een beter oordeel kan pas over enkele weken genomen worden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>