Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de meeste beurzen een indrukwekkende herstelbeweging neer te zetten. Beleggers lijken steeds meer gewend te raken aan het coronavirus. De beurscorrectie als gevolg van dit virus lijkt op dit moment door beleggers aangegrepen te worden om ‘goedkoop’ aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Maar, is de beurscorrectie daadwerkelijk ten einde gekomen?

Beleggers die al wat langer meelopen weten dat een onverwachte gebeurtenis in eerste instantie vaak weet te leiden tot grote koersschommelingen op de beurzen. Beleggers hebben immers een hekel aan onzekerheid. En dat zagen we enkele weken geleden ook gebeuren toen het coronavirus ineens wist op te duiken. Inmiddels is de ‘paniekgolf’ weer wat gaan liggen en als gevolg daarvan wisten de meeste beurzen fors in waarde te herstellen. De Amerikaanse beurzen bewegen op dit moment zelfs weer rond hun oude recordhoogten.

Beleggers moeten rekening houden met een terugkerende beer

De vraag is alleen of de beurscorrectie daadwerkelijk ten einde is gekomen. Uit onderzoek van The Hulbert Stock Newsletter Sentiment Index blijkt dat beleggers onlangs een extreem optimistisch niveau wisten te bereiken. Met andere woorden waren de beleggers aan het einde van 2019 extreem positief gestemd over de toekomstkansen van Wall Street.

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat een notering van minstens 80% in het verleden meermaals wist te leiden tot een forse beurscorrectie. Toch zat er vaak wel enige tijd tussen het bereiken van een extreem optimistisch niveau en de top bij de beurzen. En juist daarom moeten beleggers nu ook voorzichtig zijn. De beer is namelijk nog niet verslagen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)