De aandelenmarkten hebben de weg naar boven toe weer vervolgd. Zo bewegen de meeste indices op dit moment rond hun hoogtepunten. Als gevolg daarvan durven steeds minder beleggers te speculeren op een beursdaling. En juist dat is een zorgwekkend teken.

Tijdens de afgelopen weken wisten de meeste beurzen goede zaken te doen. De beursstijging van de afgelopen weken is onder andere te danken aan de hoopvolle handelsgesprekken tussen de Amerikanen en de Chinezen. Beleggers hopen dat er binnenkort eindelijk een einde komt aan de handelsoorlog.

Steeds minder beleggers speculeren op een beursdaling

De toonaangevende Amerikaanse index, de S&P 500 index, beweegt op dit moment rond haar recordkoers. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat steeds meer ‘shorters’ de handdoek in de ring gooien. Met andere woorden durven steeds minder beleggers te speculeren op een beursdaling.

De vraag is alleen of we hier wel zo blij mee moeten zijn. De laatste keer dat de ‘shorters’ sterk in de minderheid waren, was medio juli. Dat vormde destijds het startsein voor een noemenswaardige beurscorrectie. En ook tijdens voorgaande keren, waarbij het short-percentage zo laag was, had Wall Street moeite om het hoofd boven water te houden.

We zijn dus gewaarschuwd.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar