De Amerikaanse centrale bank heeft tijdens de afgelopen maanden haar monetaire beleid drastisch omgegooid. Aan het begin van dit jaar was er nog sprake van een streng monetair beleid, maar vandaag de dag ziet dat beleid er compleet anders uit. En deze wijziging kan effect gaan hebben op de dollar.

Tijdens de afgelopen maanden heeft de Amerikaanse centrale bank twee renteverlagingen doorgevoerd. Deze renteverlagingen moeten de groei van de Amerikaanse economie verder ondersteunen. Tevens is de Fed gestopt met het afbouwen van haar gigantische balanspositie. Sterker nog; tijdens de afgelopen weken heeft de Fed meerdere kapitaalinjecties moeten verrichten op de repo-markt.

Balans van de Fed zit weer in de lift als gevolg van de kapitaalinjecties

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Chris Carolan, is te zien dat er sinds het jaar 2014 al sprake is van een dalende beweging voor wat betreft de Fed-balans afgezet tegenover de ECB-balans. Mede daarom heeft de euro ten opzichte van de dollar tijdens de afgelopen vijf jaar ook het nodige terrein moeten inleveren.

Op de grafiek is echter ook te zien dat onlangs de balanspositie van de Fed sterker is toegenomen dan de balans van de ECB. En mocht die trend gedurende een langere tijd standhouden, dan bestaat er een reële kans dat de EUR/USD ook weer in waarde zal gaan stijgen. Valutabeleggers kunnen daarom deze grafiek maar beter nauwlettend in de gaten houden.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)