Miljardair en hedgefundmanager Bill Ackman ziet de inflatie niet zomaar verdwijnen. Ackman verklaarde dat de razende inflatie enkel zal verdwijnen als de Federal Reserve agressiever optreedt of als de sell off op de aandelenmarkt uitloopt in een echte crash.

De manager van hedge fund Pershing Square schreef de marktcorrectie van 2022 toe aan het gebrek van vertrouwen van beleggers dat de Federal Reserve de torenhoge inflatie de kop kan indrukken. Ackman verklaarde dat de onrust kan eindigen als de centrale bank de stijgende prijzen agressief aanpakt.

Als de Federal Reserve dit niet doet, zal de markt zelf reageren. Hierdoor zouden de aandelenmarkten volgens Ackman crashen, wat een economische ineenstorting en een vernietiging van de vraag katalyseert.

Ackman stelt:

Als de Fed haar job niet doet, zal de markt het werk van de Fed doen.

Juichen bij renteverhoging

De aandelenmarkt is dit jaar fors gedaald omdat de verkrappende maatregelen van de Federal Reserve om de inflatie te beteugelen de vrees voor een recessie aanwakkerden. De centrale bank verhoogde eerder deze maand haar referentierente met een half procentpunt. Dit was de meest agressieve stap tot nu toe.

Maar Ackman gelooft dat beleggers op dit moment eerder zullen juichen als de Federal Reserve de rente sneller verhoogt omdat de inflatie echt uit de hand loopt. Ackman verklaarde dat de Federal Reserve haar ernst moet tonen door de rente fors te verhogen. Hiernaast moet ze beloven de rente te blijven verhogen totdat de inflatie opnieuw onder controle is.

Ackman besluit:

De markten zullen opveren zodra beleggers erop kunnen vertrouwen dat de dagen van op hol geslagen inflatie voorbij zijn.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties