Niet iedereen is pessimistisch omtrent de Amerikaanse aandelenmarkten. Bij Evercore ISI verwachten ze dat de S&P 500 met 22 procent gaat stijgen vanaf het huidige niveau. Senior managing director Julian Emanuel verwacht dat een recessie vermeden zal worden en dat beleggers opnieuw massaal zullen terugkeren naar de beurzen met nieuwe moed. 

Het plaatje op de beurzen ziet er grimmig uit. Beleggers en investeerders verlaten nu al een tijdje hun posities in aandelen en steken elkaar aan. De beursindexen blijven maar dalen omdat men vreest voor een recessie. Maar heus niet iedereen is pessimistisch. Evercore ISI’s managing director Julian Emanuel verwacht dat een recessie vermeden zal worden en dat de S&P 500 vanaf het huidige niveau met 22 procent gaat herstellen.

The path to higher [stock] prices really is a function of being able to discount the macro news and focus on the fact that you’re still going to have mid-to-high, single-digit earnings growth.

Herstel

Hij noemt de huidige situatie ‘lelijk’ gezien de bloedrode dagen, maar hij denkt dat de Amerikaanse economie sterk en robuust genoeg is om een recessie te vermijden. Zijn koersdoel voor de S&P 500 voor eind dit jaar is 4.800 punten, 22 procent hoger dan het huidige niveau. De verkoopgolf wordt volgens hem vooral veroorzaakt door particuliere beleggers met een ‘overexposure’ aan groeiaandelen, meer bepaald aan technologieaandelen.

The bull case rests on essentially a drying up of the public selling of these stocks.

Emanuel verwacht dat particuliere beleggers en investeerders zullen terugkeren naar de aandelenmarkten van zodra men beseft dat de arbeidsmarkt sterk blijft en dat de inflatie aan het pieken is. Zijn schatting is dat dit ergens staat te gebeuren eind augustus. Hij is het meest bullish op aandelen van bedrijven in de gezondheidszorg, de financiële sector en de industrie.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Investment ZenFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>