Sportmerk Adidas ervaart COVID-19 evenzeer op een slechte manier als eender welk bedrijf. Het bedrijf heeft een prognose gemaakt voor Q2 en het ziet er niet goed uit. Zo blijkt dat ze dit kwartaal maar liefst 40 procent minder zullen verkopen. Een flink stuk minder dan de verkopen tijdens het eerste kwartaal, toen daalden de verkopen al met 19 procent.

De Duitse sportmerk fabrikant kreunt onder COVID-19. Tijdens het eerste kwartaal verkochten ze 19 procent minder en het tweede kwartaal zal niet beter worden, in tegendeel zelfs. Volgens hun prognose zullen ze dit kwartaal 40 procent minder gaan verkopen door het coronavirus.

Tijdens het eerste kwartaal gingen 70 procent van de winkels dicht als gevolg van de pandemie. Het netto-inkomen daalde met 26 miljoen euro, 96 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. En wegens de onzekerheid omtrent COVID-19, kunnen ze slechts een prognose geven per kwartaal. Hun schatting voor 2020 is dus onmogelijk gezien de situatie.

Herstel in China

Dan zou je denken dat hun e-commerce de schade zou opvangen maar helaas is dit niet voldoende. De online-activiteiten stegen wel met 35 procent maar helaas onvoldoende om de schade te beperken. Het is natuurlijk niet onlogisch waarom Adidas minder verkoopt, mensen mogen niet meer naar buiten om in groep te sporten en sportevenementen zijn geannuleerd.

The personal exercise, as soon as people are allowed to go outside, I think that will grow very quickly because having spent six, eight, 10 weeks inside, I think that desire to go out and move is going to be quite outspoken.

Adidas kijkt met argusogen naar hun Chinese markt, gezien daar de economie stilaan opnieuw wordt opgestart. Uit hun eerste bevindingen lijken de verkopen opnieuw aan te trekken en gaat deze trend wellicht ook doorzetten de komende weken en maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>