De meeste beurzen hebben een fantastische handelsweek achter de rug liggen. Tijdens de afgelopen week wisten de meeste indices enkele procenten in waarde te stijgen. Met name op Wall Street was er sprake van feestvreugde. Beleggers blijven de toekomst rooskleurig inzien. En de afnemende beweeglijkheid kan daarbij een belangrijke reden zijn.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een afnemende beweeglijkheid gepaard gaat met stijgende beurskoersen. Uiteraard geldt ook het tegenovergestelde; een oplopende beweeglijkheid leidt normaliter tot dalende beurskoersen. Tijdens de maanden februari en maart 2020 hebben we dit in de praktijk ook gezien.

Scherpe daling bij de VIX-index kan leiden tot stijgende beurskoersen

LPL-strateeg Ryan Detrick laat weten dat tijdens de afgelopen handelsweek een bijzondere mijlpaal bereikt werd. De volatiliteitsindex (VIX) wist immers in vier handelsdagen tijd te dalen met meer dan 34%. En op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat een dergelijke daling in relatief korte tijd normaliter goed nieuws voor de beurzen betekent. In 87,5% van de gevallen noteert de S&P 500 index een jaar later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij meer dan 11%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren ook de komende maanden in het voordeel zijn. En we weten hoe dat tijdens de afgelopen maanden heeft uitgepakt.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.