agenda1

We hebben een belangrijke week achter de rug liggen. We kregen afgelopen donderdag een veel beter werkloosheidscijfer dan oorspronkelijk verwacht werd. Er werd namelijk gerekend op een werkloosheidspercentage van 6,3%, maar het uiteindelijke cijfer lag een stuk lager op 6,1%. Daarnaast kwam Mario Draghi afgelopen donderdag met zalvende woorden. De ECB zal ingrijpen wanneer dat nodig is. Natuurlijk zorgde dit voor een feeststemming op de beurzen. Zo steeg de Dow Jones boven de 17.000 punten en ook de AEX sloot op het hoogste niveau sinds 2008. Aankomende week krijgen we weinig toonaangevende macrocijfers. De beurzen zullen het dus vooral op eigen krachten moeten gaan doen.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Maandag 7 juli

Op maandag ontvangen we het Duitse industriële productiecijfer. De Duitse industriële productie meet de wijziging in de totale productie van de Duitse bedrijven, mijnen en nutsvoorzieningen. Het geeft ons een goede indicatie van de kracht van de productiesector. Ook ontvangen we vanuit Europa het Sentix beleggers vertrouwen.

  • Dinsdag 8 juli

Op dinsdag gaat de grootste aandacht uit naar de Duitse handelsbalans. De handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land. Maar ook het industriële productiecijfer vanuit het Verenigd Koninkrijk mogen we niet vergeten.

  • Woensdag 9 juli

Op woensdag is het bijzonder rustig in de agenda. We ontvangen enkele macrocijfers vanuit Amerika, maar geen één zal voor spektakel gaan zorgen.

  • Donderdag 10 juli

Op donderdag gaat de grootste aandacht uit naar het rentebesluit van de Bank of England. Deze rente wordt ongewijzigd verwacht op 0,50%. Daarnaast ontvangen we ook nog gegevens over de handelsbalans van het Verenigd Koninkrijk.

  • Vrijdag 11 juli

Op vrijdag ontvangen we een belangrijk Amerikaans macrocijfer. Dit is de Federale Begroting. De Federale Begroting (ook gekend als Begroting Schatkist) meet het verschil in waarde tussen het inkomen en de uitgaven van de federale regering gedurende de betreffende maand. Onnodige fouten kunt u voorkomen – Download de gratis BEURSBIJBEL