agenda1 We hebben een drukke week achter de rug liggen. Het belangrijkste evenement was uiteraard het rentebesluit van de ECB. De ECB verraste de meeste waarnemers door de rente te verlagen naar 0,05%. Ook kondigde de Europese centrale bank aan dat het vanaf oktober gaat beginnen met het opkopen van leningen en obligaties van de banken. Ook de aankomende week ontvangen we een aantal belangrijke macrocijfers. Wij zetten voor u de belangrijkste evenementen op een rijtje.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Maandag 8 september

Op maandag ontvangen we slechts één macrocijfer die voor enige beweging kan gaan zorgen. Dit is de Duitse handelsbalans. Op deze dag zullen de beurzen het dus vooral op eigen krachten moeten gaan doen.

  • Dinsdag 9 september

Op dinsdag staat het Verenigd Koninkrijk centraal in de agenda. We ontvangen onder andere de handelsbalans vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook zal de aandacht uitgaan naar de industriële productie van de afgelopen maand.

  • Woensdag 10 september

Woensdag is het een rustige dag in de agenda. De waarnemers zullen vooral kijken naar de Franse niet-agrarische loonlijsten.

  • Donderdag 11 september

Donderdag beloofd een spannende dag te worden. We ontvangen vanuit Europa de maandelijkse CPI cijfers en daarbij zal de grootste aandacht uitgaan naar Duitsland en Frankrijk. Deze CPI cijfers brengen de huidige inflatie in kaart. In de avond ontvangen we nog de Federale begroting vanuit Amerika.

  • Vrijdag 12 september

De week wordt afgesloten met een aantal macrocijfers vanuit Amerika. De grootste aandacht zal uitgaan naar de basis verkochte goederen en de kleinhandelsverkopen. Ook moeten de beleggers rekening houden met het Michigan consument sentiment. Op vrijdag kunnen we dus enige spektakel verwachten. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?