agenda1 De afgelopen week stonden er weinig evenementen in de agenda. Dit had uiteraard te maken met de kerstdagen. Op dinsdag ontvingen we nog flink wat belangrijke macrocijfers, maar ook deze macrocijfers konden niet echt voor bewegingen zorgen. Het volume is op het huidige moment zeer laag en de komende week hoeven we ook niet te rekenen op veel spektakel.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Maandag 29 december

Maandag is het een rustige dag in de agenda. We ontvangen vanuit Italië het consumentenvertrouwen. Voor de rest zullen de beurzen het vooral op eigen krachten moeten doen.

  • Dinsdag 30 december

Op dinsdag staan er wat meer evenementen in de agenda. Zo ontvangen we in de ochtend vanuit het Verenigd Koninkrijk een aantal macrocijfers die betrekking hebben op de huizenmarkt. Vanuit Italië ontvangen we de macrocijfers die betrekking hebben op het productie prijs index (PPI).  De aandacht zal echter vooral uitgaan naar Amerika. Aan het eind van de middag ontvangen we namelijk het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

  • Woensdag 31 december

Op deze dag ontvangen we twee zeer belangrijke macrocijfers vanuit Amerika. We ontvangen namelijk het cijfer over de voorlopige huizenverkopen en het Chicago PMI. Naar beide macrocijfers zal met belangstelling gekeken worden. De beurzen van Duitsland, Portugal, Italië en België zijn op deze dag gesloten. De andere Europese beurzen zullen rond 14:00 uur Europese tijd sluiten.

  • Donderdag 1 januari

Op nieuwjaarsdag zijn alle beurzen gesloten.

  • Vrijdag 2 januari

Op vrijdag ontvangen we een aantal belangrijke macrocijfers. Zo ontvangen we vanuit Duitsland het Duitse inkoopmanagersindex. Vanuit de Eurozone en het Verenigd Koninkrijk ontvangen we daarnaast de productie PMI cijfers. In de middag ontvangen we vanuit Amerika de macrocijfers die betrekking hebben op de ISM PMI productie index. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?