agenda Het is maandagochtend en dat houdt in dat er weer een nieuwe beursweek op het punt van beginnen staat. Dat maakt het een mooi moment voor ons om vooruit te blikken op de agenda van deze week. Wat staat er op de planning? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Deze week op de agenda

Vorige week werd de beurshandel met name gedomineerd door de beleidsvergadering van de Federal Reserve, waarbij er vooral in spanning werd gewacht op het rentebesluit van de Fed, en natuurlijk door de schuldenproblematiek en bijbehorende onderhandelingen rondom Griekenland. Deze week zal dat weinig anders zijn en zullen de financiële markten weer volop in de ban zijn van Griekenland. In dat kader staan vandaag in Brussel belangrijke vergaderingen gepland, waarbij ministers van Financiën van de eurozone en later op de dag ook regeringsleiders en staatshoofden uit de eurozone bijeenkomen. Wat betreft Alexis Tsiparas, de premier van Griekenland, is het in ieder geval helder. Hij gaf zondag namelijk aan een voorstel te hebben overhandigd aan de leiders van de Europese Unie. Het voorstel noemde hij een ‘definitief voorstel’ dat voor alle betrokkenen een goede en voordelige oplossing is.

Hollande

De Franse president Hollande heeft zondag bevestigd dat Griekenland inderdaad met nieuwe plannen is gekomen bij zijn schuldeisers. Hij bevestigde dat Griekenland de voorstellen heeft gestuurd naar de Europese Commissie en waarschijnlijk ook naar de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Ook staan er deze week wat cijfers op de planning. Zo toont Bols de jaarcijfers 2014-2015 en komt wat verder van huis onder andere Nike met kwartaalresultaten. Andere cijfers betreffen vooral macrocijfers. Zo verschijnen er deze week verschillende inkoopmanagersindexen. In Nederland maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers bekend over de economische groei in het eerste kwartaal van dit jaar. Ga de beursweek goed van start met onze gratis Beursbijbel vol met tips