De cryptowereld is een innovatieve markt. Eerst waren cryptomunten een revolutie, daarna waren ICOs een hot topic. Nu heeft iedereen het over Airdrops. Maar wat zijn Airdrops en waarom worden er gratis cryptomunten weggegeven?

Airdrops zijn gratis cryptomunten die je ontvangt wanneer je een bepaalde cryptomunt in bezit hebt. Zo kregen diegene die de cryptomunt NEO hadden recent nog 0,2 ontology tokens per NEO. Er werden 20 miljoen ontology tokens gratis weggegeven, goed voor 10% van het totaal.

Niet toevallig werd NEO en ontology gecreƫerd door dezelfde firma, in dit geval OnChain. Maar het kan ook zijn dat een nieuwe digitale munt een deel van zijn tokens weggeeft aan bestaande eigenaars van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum.

Volgens Matthew Roszak van blockchainbedrijf Bloq komt er dit jaar een tsunami aan gratis cryptomunten in de vorm van Airdrops. Volgens Fundstrat Global Advisors staan er minstens nog 3 nieuwe Airdrops op het programma.

Waarom gratis cryptomunten weggeven?

Een eerste reden is, promotie. Hoe kan je beter een nieuwe cryptomunt promoten zonder heel veel geld uit te geven aan marketing dan door de cryptomunt gratis weg te geven. Het is een zeer eenvoudige manier om onder de aandacht te komen. Het bewijst ook het enorme netwerkeffect dat cryptomunten hebben.

Een tweede reden is dat het voor ICOs niet altijd even gemakkelijk is om hun publiek te bereiken. ICOs hebben in 2017 meer dan $7 miljard opgehaald, maar slechts 1 op 3 kon het beoogde budget ophalen. Het is gemakkelijker om iemand mee te krijgen in het verhaal wanneer ze iets gratis krijgen dan wanneer je vraagt om zich in te schrijven.

Een derde reden heeft te maken met regulering en hangt samen met de vorige. Door het zeer speculatieve karakter van ICOs proberen overheden dit steeds meer aan banden te leggen. Met een Airdrop kan men die regulering omzeilen.

Als laatste reden kunnen Airdrops ook gebruikt worden om de prijs van een bestaande cryptomunt op te drijven. Dit is gelijkaardig aan de populariteit van Bitcoin in de aanloop naar de hard forks van Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

Bron: CNBC

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • StrategieĆ«n
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven