ma bitcoin

De technologie achter Bitcoin is revolutionair en het gaat steeds meer mainstream. Al meer dan $1 miljard werd geïnvesteerd in Bitcoin gerelateerde technologie startups, vooral financiële instellingen omarmen de nieuwe technologie. American Express, Bain Capital, Deloitte, Goldman Sachs, MasterCard, New York Life Insurance Company, New York Stock Exchange, … het zijn maar een paar namen die de laatste tijd honderden miljoenen dollars investeerden in firma’s die werken met de technologie van Bitcoin. De blockchain technologie veroorzaakt een nieuwe revolutie in het financiële landschap. Deze technologie kan transacties verifiëren over heel de wereld. Het heeft een perfecte registratie van transacties. Iedere paar minuten wordt een nieuwe block transacties geregistreerd boven op de oude waardoor transacties uit het verleden niet gewijzigd kunnen worden.

Bitcoin is geen hype meer, maar een revolutie

Blockchain is een effectieve manier om fraude tegen te gaan. Dat is een groot verschil met de huidige technologie waarin transacties gecentraliseerd worden. Blockchain bewaart de transacties ook op een groot aantal computers binnen het netwerk. Nasdaq gebruikt de technologie om het handelssysteem van aandelen efficiënter te maken. Microsoft zal volgende week details bekend maken over een samenwerking met Ethereum dat “slimme contracten” creëert op basis van blockchain technologie. Het grote verschil met enkele jaren geleden is dat men Bitcoin begint te omarmen in plaats van te demoniseren. Enkele jaren geleden was Bitcoin nog een middel tegen gecentraliseerde macht, tegen overheden en centrale banken. Nu evolueert Bitcoin naar een nieuwe technologie. En dat trekt investeerders aan. Will O’Brien, senior strategic advisor bij Blockchain Capital zei hierover:

Dat er ondertussen al meer dan $1 miljard werd geïnvesteerd in Bitcoin gerelateerde bedrijven signaleert dat de blockchain technologie een groot belang speelt in de innovatie van de financiële industrie. De dagen dat Bitcoin een tulpenbubbel was, liggen definitief achter ons. De prijs is niet zo belangrijk, het is de technologie die verder leeft.

<<< Beleggen in de toekomst doet u HIER >>>