Alibaba heeft voor het eerst sinds 2012 opnieuw een kwartaal met verlies afgesloten. De grote boosdoener hiervan was de recordboete die het bedrijf opgelegd kreeg van de overheid voor het misbruiken van haar machtspositie.

Alibaba hoopt dat het de moeilijke periode van de laatste maanden nu eindelijk kan afsluiten. De problemen begonnen toen de beursgang van $34,5 miljard van Ant Group in november op het laatste nippertje werd afgeblazen.

Sindsdien is er meer dan $240 miljard van de marktwaarde van Alibaba in rook opgegaan.

E-commerce doet het goed

Ondanks het nettoverlies van Alibaba groeide de omzet wel fors. De omzetgroei werd gedreven door de e-commerceafdeling van het bedrijf, omdat winkelen steeds meer online gebeurt. Deze afdeling boekte een omzet van meer dan 160 miljard yuan, wat een stijging is van 72% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook de andere afdelingen van het bedrijf doen het goed. De omzet van de logistieke en de cloud computing afdeling stegen in het eerste kwartaal van 2021 respectievelijk met 101% en 37% op jaarbasis.

Alibaba investeert steeds meer in nieuwe afdelingen en bedrijven. De Chinese e-commercemarkt is enorm competitief waardoor alle bedrijven zich proberen te onderscheiden door te investeren in nieuwe activiteiten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties