Het is de afgelopen maanden woelig op de aandelenmarkten. Voor zowel Europese, Amerikaanse als Chinese aandelen. Maar voor deze laatste categorie verloopt het nog wat stroever. Daar kan dit jaar verandering in komen volgens enkele marktkenners en analisten. 2022 zou het jaar kunnen worden waarin Chinese aandelen hoge rendementen halen.

Wordt dit jaar het jaar van de Chinese aandelen? Volgens Thomas Hayes, voorzitter van Great Hill China, staat het in de sterren geschreven dat deze aandelen dit jaar er met kop en schouders bovenuit zullen steken. Vooral over Alibaba is hij bijzonder opgetogen gezien de sterke bedrijfsresultaten. Hij verwacht ‘spectaculaire’ rendementen.

I think you’re going to see China stocks rip for the next 8 or 12 months into the China National Congress [elections]. When you look at some of them in particular, we’re focused on Alibaba, I think the returns are going to be spectacular.

Woensdag steeg het aandeel van Alibaba met meer dan 30 procent, andere Chinese aandelen gingen evenzeer hard omhoog. De Chinese autoriteiten hadden gezegd dat ze alles zullen doen om de kapitaalmarkten te ondersteunen en om een einde te maken aan de ‘tech crackdown’.

The only two things holding these companies back were … the tech crackdown over the summer, in earnest, and then the delisting risk. The businesses were growing despite the regulatory crackdowns, despite the zero-COVID shutdowns.

‘Crackdown’

Nu de twijfels over de ‘tech crackdown’ kunnen wegvallen, zou de druk op Chinese aandelen moeten gaan afnemen. Enkel de vrees voor mogelijke ‘delistings’ op de Amerikaanse aandelenmarkten kunnen nog parten spelen. Maar gezien tal van deze aandelen ook gewoon op de Chinese markten noteren, zou dit in principe ook geen probleem mogen zijn.

Het aandeel van Alibaba zakte op 14 maart tot 73,28 dollar, dat is bijna de prijs van de IPO in 2014. Op het moment van schrijven staat het aandeel op 100,37 dollar. Dat is een aardig stuk lager dan het recordniveau van 307 dollar in oktober 2020. Er zijn tal van grote investeerders die veel verwachten van Alibaba. Ook Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, heeft de afgelopen maanden veel goedkope BABA-aandelen ingeslagen.

Bronnen: Ines Ferré – Yahoo Finance

Foto: Fuangg’s Photos – FlickrCC BY-ND 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!