Tot voor kort waren beleggers dol op techaandelen. Tijdens de afgelopen jaren wist de Nasdaq 100 index ook een beduidend betere prestatie neer te zetten dan de meeste andere indices. Die tijd lijkt inmiddels achter de rug te liggen. Op dit moment zit de techsector in de hoek waar de klappen vallen. Of is er een trenddraai mogelijk?

Door de oplopende rente hebben veel beleggers hun techaandelen ingewisseld voor meer defensieve aandelen. Dit komt voort uit het feit dat een groot deel van de techbedrijven te maken heeft met een relatief grote schuldpositie. Door de oplopende rente zal het niet alleen moeilijker worden om de schulden te herfinancieren, maar zal dit tevens duurder gaan worden. Wat dat betreft is het dus niet vreemd dat beleggers van deze bedrijven afstand nemen.

Zijn techaandelen weer interessant?

Mogelijk is het pessimistische sentiment rondom de techsector echter te ver doorgeslagen. Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat er mogelijk al een nieuwe bodem neergezet kan zijn. Op de bovenstaande grafiek zijn alle keren in beeld gebracht dat de Nasdaq 100 index wist te dalen naar een 52-weeksdieptepunt om vervolgens tijdens twee opeenvolgende dagen met minstens 2,5% in waarde te stijgen. Sinds de jaren ’70 is dit slechts 5 keer eerder voorgekomen en in 4 van de 5 gevallen wist dit te resulteren in een stevige bodem. Alleen in het jaar 2008 wist dit slechts te resulteren in een tijdelijke bodem en kreeg de dalende trend vervolgens een vervolg.

Beleggers zouden juist nu de techsector in de gaten moeten houden. Er zijn immers genoeg veelbelovende techbedrijven die tijdens de voorbijgaande maanden keihard zijn afgestraft. In dat geval gaat het om een koersdaling van tientallen procenten. En een dergelijke kans wordt niet vaak geboden.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger