Volgens de Chinese e-commerce gigant Alibaba zijn hun eigen aandelen té goedkoop om te laten liggen. Ze hebben namelijk beslist om hun ‘buyback program’ te verhogen van 15 miljard dollar naar 25 miljard dollar. Het aandeel is met 11 procent gestegen op de beurs in Hong Kong. Ook op Wall Street opende het aandeel met een forse stijging.

Alibaba, wellicht één van de meest besproken aandelen op de beurzen. In oktober 2020 noteerde het aandeel aan 310 dollar, tegenwoordig blijft daar niet veel meer van over. Voor één aandeel betaal je momenteel 103 dollar. Dat komt omwille van de Chinese ’tech crackdown’ die enige tijd aansleept en de Amerikaanse ‘delisting fears’ voor Chinese aandelen.

103 dollar lijkt voor tal van marktkenners en analisten wel erg goedkoop voor een bedrijf dat miljarden dollars omzet en winst weet te draaien en daarenboven elk jaar sterk groeit. Bij Alibaba zelf vinden ze hun eigen aandeel ook een koopje, ze hebben daarom beslist om hun inkoopprogramma te verhogen van 15 miljard dollar naar 25 miljard dollar.

Alibaba’s stock price does not fairly reflect the company’s value given our robust financial health and expansion plans.

Waardering

Toby Xu, CFO bij Alibaba, vindt niet dat de huidige prijs de effectieve waarde van het bedrijf weerspiegelt. Vooral gezien hun sterke financiële positie en hun groeiplannen. Een bijkomende gunstige factor is dat de Chinese autoriteiten gaan stoppen met de ’tech crackdown’ en hun financiële markten sterk gaan ondersteunen.

Het nieuws geeft het aandeel van Alibaba alvast vleugels. In Hong Kong steeg het aandeel met 11,20 procent. Op Wall Street opende het aandeel aan 11 procent tegen 113 dollar. Het is nog maar de vraag of BABA zijn bodem heeft bereikt en opnieuw zijn weg naar boven terugvindt. Analisten verwachten in ieder geval dat het aandeel de komende 12 maanden gaat stijgen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!