Moeten we de komende maanden opletten waar we ons geld steken? Volgens investeerder Carl Icahn staat er ons een mindere economische periode te wachten. Hij spreekt over een recessie, of zelfs nog erger dan een recessie. Icahn verwacht dat er dan een verkoopgolf over de aandelenmarkten zal rollen en er een zware correctie zal plaatsvinden.

Niemand weet wat komen gaat, maar men kan wel voorspellingen doen. De bekende investeerder Carl Icahn heeft het er evenzeer het raden naar.  Hij denkt dat de kans groot is dat we in een recessie zullen belanden de komende maanden, of mogelijks nog erger dan dat.

I think there very well could be a recession or even worse. I have kept everything hedged for the last few years. We have a strong hedge on against the long positions and we try to be activist to get that edge… I am negative as you can hear. Short term I don’t even predict.

Volgens Icahn zijn er verschillende bedreigingen voor de economie, zoals de torenhoge inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Deze factoren hebben een grote impact op de wereldeconomie en zorgen voor grote onzekerheid op de markten en bij consumenten. Hij zou het verbazingwekkend vinden mocht een recessie dit jaar uitblijven.

Federal Reserve

De Amerikaanse centrale bank heeft afgelopen week voor het eerst sinds 2018 de rentes verhoogd in een poging om de hoge inflatie af te koelen. De eerste renteverhoging was er eentje met 25 basispunten, maar marktkenners vrezen dat de volgende verhoging mogelijks met 50 basispunten zal worden. Dat zou een schokgolf op de markten teweeg kunnen brengen.

I really don’t know if they can engineer a soft landing. I think there is going to be a rough landing… Inflation is a terrible thing when it gets going.

Mocht er effectief een recessie komen, dan is het volgens Icahn nog altijd mogelijk om geld te verdienen op de beurzen. Zijn strategie is dan om in te zetten tegen aandelen van grootwarenhuizen en commerciële vastgoed. Met andere woorden, hij gaat dan short op aandelen van bijvoorbeeld Macy’s, Target, Costco en Walmart.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: Chris PotterFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>