De strenge ‘crackdown’ op technologiebedrijven in China heeft ervoor gezorgd dat aandelen van Alibaba, Tencent, Baidu en noem maar op, fors zijn gedaald de afgelopen maanden. Investeerders en beleggers zijn voorzichtig omtrent Chinese aandelen, maar volgens Sam Le Cornu is voornamelijk Alibaba heel aantrekkelijk gewaardeerd op dit moment.

Alibaba, ook wel het Chinese Amazon genoemd, noteert momenteel aan 126 dollar op de Amerikaanse beurzen. Dat was ooit anders, eigenlijk nog niet zo lang geleden. In oktober 2020 moest je namelijk 309 dollar neertellen voor één aandel. De harde ‘crackdown’ van de Chinese autoriteiten heeft hun technologiesector duidelijk geen deugd gedaan.

Beleggers vermijden liever deze aandelen gezien de situatie in China. Maar Sam Le Cornu, medeoprichter van Stonehorn Global Partners, doet net het omgekeerde. Hij is van mening dat de waardering van Alibaba bijzonder aantrekkelijk is en slaat massaal aandelen in.

We’re increasing our position in Alibaba. Based on valuations and the earnings outlook, we see that it’s a buying opportunity.

Lockdowns

Nu de coronapandemie zijn derde jaar ingaat, en China blijft hameren op een ‘zero-covid’ strategie met harde lockdowns in verschillende steden, kunnen bedrijven zoals Alibaba opnieuw gaan profiteren van de situatie. Le Cornu verwacht dat e-commerce opnieuw zeer sterk zal gaan presteren door omikron en de lockdowns in China, net zoals de vorige keren.

Take what happened last time when there [were] lockdowns, when it first originated in China — Tencent, Alibaba, JD, Pinduoduo all did well. You look at Alibaba and I think it’s a great opportunity with those lockdowns.

Daarenboven lopen de Chinese beurzen hopeloos achterop in vergelijking met Europa en de Verenigde Staten. Hij verwacht dat de markten zullen verschuiven van de geavanceerde economieën naar de opkomende markten. Vooral nu de Fed van plan is om het soepele monetaire beleid af te bouwen en de Chinese centrale bank opnieuw gaat versoepelen.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Marco VerchCCNULLCC BY 2.0 DE

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!