De Chinese techgigant Alibaba kan indrukwekkende cijfers voorleggen. Tijdens het tweede kwartaal steeg de omzet met 61 procent naar 11,8 miljard dollar. Dat is de achtste keer op rij dat Alibaba de winst- en omzetverwachtingen van analisten overtreft. Hun bedrijfsmodel lijkt succesvol te zijn, de winst die ze halen, wordt gebruikt om investeringen te doen.

Het gaat Alibaba Group, u wellicht beter bekend van de e-commerce website AliExpress, voor de wind. De Chinese techgigant overtreft nu al voor de achtste keer op rij de omzet- en winstverwachtingen van verschillende analisten. Vorig kwartaal steeg de omzet met 61 procent naar 11,8 miljard dollar.

Het enige ‘minpunt’ is dat de winst gedaald is naar 1,3 miljard, dat komt omdat Alibaba Group dit geld aanwendt om investeringen te doen. De reactie op de beurs was alvast positief, beleggers zijn tevreden over de stand van zaken. Het aandeel steeg donderdag met 2,9 procent naar 172,23 dollar.

Uitbreiding

CEO Daniel Zhang kijkt tevreden terug op de afgelopen kwartalen en bemerkt dat er steeds meer consumenten zich wenden tot de diensten van Alibaba, niet alleen in Azië maar wereldwijd.

We will continue to invest in strategic business opportunities and innovation to sustain our competitive advantage and for long-term growth.

Het bedrijf spitst zich toe op verschillende sectoren waarvan e-commerce, clouddiensten en digitale media de drie belangrijkste zijn. In elk domein ging de omzet fors omhoog, voornamelijk die van de e-commerce. Daar steeg de omzet met 61 procent naar 10,1 miljard dollar, het grootste deel dus.

Alibaba Group is de afgelopen jaren fors gegroeid en opereert niet enkel meer in China. Ze zijn inmiddels al actief in verschillende Aziatische landen en zijn van plan om de Europese en Amerikaanse markten te infiltreren. Er waren begin dit jaar al plannen om magazijn te bouwen in Luik, Dubai en Moskou.

Bronnen: De Tijd, NU.nl

Foto: CharliePug – Wikimedia