Wall Street wist tijdens de afgelopen handelsweek iets lager te sluiten. De aandelenmarkten waren opnieuw in de ban van de handelsoorlog tussen de VS en China. Als gevolg daarvan heeft Wall Street tijdens de afgelopen weken wat van de jaarwinst moeten prijsgeven. De winst die nog resteert, is volledig te danken aan de handelsuren overdag.

Op dit moment staat de S&P 500 index op een jaarwinst van ongeveer 15%. Uiteraard is dat nog steeds een geweldige prestatie, maar tijdens de afgelopen handelsweken heeft de stier wat winsten moeten prijsgeven. En dat is hoofdzakelijk te danken aan de ‘overnight’ sessies.

De beer slaat toe tijdens de nachtsessies

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, te zien dat een investering van $ 1 op 1 januari op dit moment $ 1,15 waard zou zijn geweest. Tenminste, op het moment dat die $ 1 geïnvesteerd was tijdens alleen de handelsuren overdag. Dat betekent dat er gekocht wordt bij het horen van de openingsbel en weer verkocht wordt aan het einde van de handelsdag.

Op de grafiek is ook te zien dat een investering van $ 1 op dit moment minder waard geweest zou zijn indien het geïnvesteerd werd tijdens alleen de ‘overnight’ sessies. Dat betekent in dit geval juist kopen bij het horen van de sluitingsbel, om het vervolgens weer te verkopen bij het horen van de openingsbel een handelsdag later.