Een nieuw magisch moment op de Amerikaanse beurzen donderdag. Alphabet, de moederholding van zoekgigant Google, heeft een mijlpaal bereikt. Het bedrijf heeft de kaap van 1000 miljard dollar overschreden. Dit is nu al het vierde Amerikaanse techbedrijf dat deze kaap heeft bereikt. Het ziet er dus naar uit dat de honger van beleggers nog niet gestild is.

Het aandeel van Alphabet wist donderdag met 0,8 procent te stijgen naar 1.450 dollar. Niet zo speciaal zou je denken, echter zorgde de kleine stijging ervoor dat het bedrijf een beurswaarde van 1000 miljard dollar bereikte. Alphabet noteert dit jaar al 8 procent hoger.

Alphabet is misschien minder bekend, een vertakking ervan daarentegen is heel bekend. Google is het belangrijkste onderdeel van Alphabet en omvat alles wat te maken heeft met internet. De zoekmachine, maps, gmail, etc… Daarenboven is Google ook sterk in het overnemen van lucratieve bedrijven zoals Youtube en Waze. Hun opbrengsten komen veelal uit online advertenties.

99,6 procent van de inkomsten van Alphabet worden gegenereerd door Google, de rest komt van kleinere projecten die eerder als experimenten aanschouwd kunnen worden.

Alphabet komt zo in het rijtje van Microsoft, Amazon en Apple. Amazon is echter wel teruggevallen naar een beurswaarde van 933 miljard dollar. Apple spant de kroon met een indrukkende waarde van 1.360 miljard dollar. Enkel het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco doet beter met een beurswaarde van 2.000 miljard dollar.

Bronnen: De Tijd

Foto: Global Panorama – Flickr – CC BY-SA 2.0

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.

Reacties