Het hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn omtrent de inflatie. Volgens een strateeg van de zakenbank Credit Suisse zijn de vooruitzichten beter dan men denkt. De strateeg verwacht dat de Federal Reserve hun rentebeleid eerder dan verwacht zal pauzeren omdat de inflatie signalen vertoont van afkoeling. En dat kan volgens hem een sterke marktrally veroorzaken.

Jonathan Golub, strateeg bij Credit Suisse, is van mening dat de inflatie aan het afkoelen is in de reële wereld maar dat dit nog duidelijk moet worden in de rapporten. Aan de pomp, in de winkelrekken, de consumentenprijzen zijn aan het dalen en dat gaat volgens hem zichtbaar zijn in het nieuwe inflatierapport. Of in ieder geval in het rapport dat daarop zal volgen.

Every one of us sees when we go to the gas station that the price of gasoline is down, and oil is down. We see it even with food. So, it really is showing up in the data already. And, that’s a really big potential positive.

Rally?

Hij verwacht dat de inflatie zal ‘collapsen’, oftewel in elkaar stuiken, de komende 12 tot 18 maanden. De aanleiding naar deze ‘collapse’ gaat de Federal Reserve doen beslissen om op de pauzeknop te drukken en de rentes niet langer te verhogen. Dit zou volgens hem gaan gebeuren binnen 4 à 6 maanden. En dat gaat grote gevolgen hebben voor de markten.

Futures indicate that Food and Energy prices should fall -5.7% and -11.8% by year end 2023, while Goods inflation has declined from 12.3% to 7.0% since February. Over the past year, Services and Rents are up less than Headline CPI (5.5% and 5.8% vs. 8.5%).

Golub voorspelt dat de S&P 500 dit jaar zal eindigen op 4.300 punten, dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van het huidige niveau. De index is de afgelopen maanden bijna 8 procent gestegen, er is dus al een herstel op de markten hoewel deze heel hobbelig verloopt.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Anna Nekrashevich – Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>