Volgens investeerder Kevin O’Leary is de volatiliteit terug van (even) weggeweest en wordt het stilaan tijd om opnieuw aandelen in te slaan. Dinsdag werd het inflatierapport van de maand augustus gepubliceerd, daaruit blijkt dat de inflatie in de USA opnieuw is toegenomen. Het gevolg was een bloedrode beursdag die overwaait naar de Europese aandelenmarkten.

Dinsdag was een bijzonder zware beursdag, de S&P 500 sloot de handelsdag af aan -4,32 procent terwijl de Nasdaq 3,53 procent verloor. Miljardair en investeerder Kevin O’Leary benadrukt dat de hoge volatiliteit terug is en dat het mogelijks een goed moment is om stilaan opnieuw aandelen in te slaan vermits het onmogelijk is om de bodem te voorspellen.

It’s very disheartening to equity markets to lose close to 1,000 points in a matter of 40 minutes. That means volatility is back. If you’re an investor, maybe the best thing to do here is — since you can’t guess the bottom — is to take opportunities on days like today and buy stocks that you think are attractive.

De oorzaak is het inflatierapport van de maand augustus, de consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn nog maar eens gestegen ondanks de dalende energieprijzen. Beleggers en investeerders duwden massaal op de verkoopknop uit angst dat de Federal Reserve nog agressiever te werk zal gaan waardoor de kans op een recessie toeneemt.

Volatiliteit

Nog geen 48 uur geleden voorspelde men dat de ultieme rente van de Federal Reserve 4 procent zou zijn. Maar gezien het recente inflatierapport zou dit zomaar verschreden kunnen worden. Normaal ging de centrale bank stoppen met de renteverhogingen bij 4 procent maar die limiet is nu weggevaagd. Deze onzekerheid creëert angst op de aandelenmarkten.

There’s a bet going on in the market, you can see it as volatility. In fact, it may be significantly higher than 4%.

Volgens O’Leary is het grotendeel van de economie robuust en zal de Federal Reserve de rentes blijven verhogen tot de economie vertraagt. Consumenten blijven, ondanks de inflatie, geld spenderen. Aandelenmarkten zijn de afgelopen dagen hersteld omdat men een gunstig inflatierapport had verwacht. Dat bleek dus niet het geval te zijn. Het herstel van de afgelopen drie dagen werd teniet gedaan in amper 11 minuten tijd.

Bronnen: Lee Ying Shan – CNBC

Foto: Pxhere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>