De Bitcoin is het jaar 2018 dramatisch uit de startblokken gekomen. Ten opzichte van de slotstand van 2017 noteert de digitale munt op dit moment ongeveer 40% lager. Ten opzichte van de recordkoers van december 2017, is er zelfs sprake van een waardedaling van 60%. Toch hoeft dit niet het einde van de rally te betekenen.

De cryptobeleggers onder ons zullen niet geschrokken zijn van de beweeglijkheid van de afgelopen weken. De cryptosector kenmerkt zich immers door hoge volatiliteit. Wel is te merken dat steeds meer cryptoliefhebbers zich zorgen beginnen te maken over de maatregelen van de diverse overheden. Steeds meer landen proberen de handel in cryptomunten aan banden te leggen.

Tom Lee gelooft nog steeds in de Bitcoin

Een van de grootste ‘Bulls’, Tom Lee, is niet geschrokken van de recente prijsdaling bij de Bitcoin. Volgens hem heeft de grootste digitale munt in het verleden voor hetere vuren gestaan. Hij ziet een opvallende vergelijking met de daling van 70% die medio 2013 plaatsvond.

Mocht de vergelijking met het jaar 2013 standhouden, dan betekent dat erg goed nieuws voor de cryptobeleggers. Lee laat immers weten dat in dat geval de prijs van één Bitcoin in het jaar 2020 $ 91.000 kan bedragen (grafiek: Bloomberg).